"Yüzyılların geleneği için gün sayıyoruz; 14 Mayıs'ta Kutsal Yol Yürüyüşü ile doğadaki yeni başlangıçlara merhaba demeye hazırız"

"Yüzyılların geleneği için gün sayıyoruz;

14 Mayıs'ta Kutsal Yol Yürüyüşü ile

doğadaki yeni başlangıçlara merhaba demeye hazırız"

Antik Yunan döneminde,  baharın gelişi ile birlikte doğanın tekrar canlandığı ve bu yüzden yeni başlangıçlar dönemi olarak kabul edilen günlerde yapılan bir törendir Kutsal Yol Yürüyüşü... Halkın,  Milet Kenti ile dönemin en önemli  kehanet merkezi Apollon Tapınağı arasındaki yolu yürüyerek kutlamalar yaptığı, dualar ettiği yüzyıllardır kutsal kabul edilen bir gelenektir.

Didim Belediyesi olarak,  bu geleneği yaşatma hedefimiz doğrultusunda, yürüyüşü çeşitli etkinliklerle zenginleştirip her yıl daha da artan kalabalıklarla biraraya gelmekten mutluluk duyuyoruz.

Bugün ilçemiz sınırları içerisinde bulunan bu eşsiz topraklarda yüzyıllar önce yaşayan Milet halkı, modern çağın  pozitif bilimlerinin temelini atan  Thales, Anaksimenes ve Anaksimendros adlı 3 düşünürü ile doğa felsefesini başlatmıştır.  Bizim görevimiz de bu mirası en iyi şekilde koruyarak genç nesillere aktarmaktır.

Bu yıl 14 Mayıs'ta gerçekleşecek yürüyüşümüzde, her yaştan misafirlerimizi renkli ve eğlenceli  bir program bekliyor.

Kutsal Yol Yürüyüşüne, sporun yanısıra  doğa ve tarih sevgisi taşıyan herkesi davet ediyoruz.