Belediye seramız üretmeye devam ediyor

Geçtiğimiz yıllarda Didim Belediyesi tarafından kurulan ve üretime başlayan Akköy Tıbbı Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Fidanlığında yetişen nanelerden yağ elde etme çalışmaları devam ediyor.

Üçünçü Nane hasadının ardından Tabia fabrikasını İlçemizdeki Basın Mensupları ile birlikte gezen Belediye Başkanımız A.Deniz Atabay, nanelerin üretim sıkım aşamalarıyla ilgili gazetecililere bilgiler verdi.

2009 yılından bu yana Tabia fabrikasının hizmet verdiğini ve Didim Belediyesi ile birlikte 2 yıldır çalışma içerisinde olduklarını belirten Tabia Üretim Müdürü Ali Toprak, “üçüncü nane hasadını gerçekleştirmekten dolayı son derece mutluyum, Didim Belediyesi yapmış olduğu bu sosyal belediyecilik çalışmaları konusunda çok başarılı işler ortaya koyuyor, ilk olarak bu işe nane hasadı ile başladık, ardından kekik, biberiye ve Ağustos ayında da lavanta hasadının ardından yağ çıkarma işlemini gerçekleştireceğiz, Didim Belediyesi ile kaliteli ve verimli işler yürütüyoruz” dedi.

Bu konuya baştan beri çok önem verdiklerini belirten Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, önceki dönem Maliye Bakanı Sayın Zekeriya Temizel’e ait Tabia firması ile beraber çalıştık, bizlere yardımcı olup bilgilendirmelerde bulundular dedi.

Nane sıkımına hep beraber şahit olduklarını belirten Başkan Atabay, burada nanenin sıkımını görmek bize heyecan ve mutluluk veriyor. Biz bu çalışmaları sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında değerlendiriyoruz.
Yol yapmak park yapmak belediyelerin asli görevidir bu çalışmalarla belediyeciliğin başka bir yönünün de olabileceğini gösterdik, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ifadelerine yer verdi.
Bir önceki yıl gerçekleştirdiğimiz ilk hasattan 5 ton naneden 20 litre yağ, 2 hasatta 10 ton naneden 40 litre yağ elde edilmişti. 3’üncü hasattan da 15 ton naneden 50 litre yağ elde edildiğinin altını çizen Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, “4 hasatta 20 ton Nane hammaddesinden 80 litre yağ elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Sera bir çok belediyeye örnek oldu

Geçtiğimiz günlerde Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Nilüfer Belediyesinden ekipler gelerek, sera hakkında bilgi aldıklarını belirten Başkan Atabay, “iki tane köklü belediyenin seramızı incelemeleri çok önemli kendilerine talepleri doğrultusunda bilgiler verdik, biz daha işin başındayız iki yıldır çalışmalarımız sürüyor, faaliyetlerimizin bir çok belediyeye örnek olmasından dolayı mutluyum” dedi.

Tabia fabrikasının gezilmesinin ardından Belediye Başkanımız A.Deniz Atabay, Basın mensupları ile birlikte Didim Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri fidanlığını gezerek Ağustos’da hasadını gerçekleştirecek olduğumuz lavanta tarlası hakkında bilgiler verdi.