30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI DİDİM’DE BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI!

30 Ağustos Zafer Bayramı, T.C. Didim Belediyesi'nin gerçekleştirdiği etkinlikler ile birlikte Didim Cumhuriyet Kent Meydanı’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Perşembe akşamı T.C. Didim Belediyesi önünde toplanan coşkulu kalabalık, marşlarla beraber fener alayı eşliğinde Cumhuriyet Kent Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Büyük kalabalığın toplandığı Cumhuriyet Kent Meydanı’nda devam eden kutlamalarda, ilçemiz Didim’de bulunan yerel gruplardan Yunus Ali ve arkadaşlarının konseri ile devam etti.

Konserden önce halka konuşma yapan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Saygı değer Didimliler, Atatürk ve Cumhuriyet sevdalıları, görüyorum ki meydan sonuna kadar dolmuş. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Biliyorum, yürekleriniz ile geldiniz, Atatürk sevgisiyle, Cumhuriyet sevgisi ile geldiniz. Hoş geldiniz.

Değerli dostlar, sevgili yoldaşlar. 96 yıl önce bugün, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da bir avuç arkadaşıyla Samsun’a çıktığı zaman ülke bitap haldeydi. Ülkenin tamamına yakını parsellenmiş, emperyalist güçler, güzel ülkemizi; hayatı boyunca, tarihi boyunca özgür yaşamış bu milleti, esaret altına almak için ülkemizi parsel parsel paylaşmışlardı. Ama işte ‘O Mavi Gözlü Dev’, yanındaki silah arkadaşları ile beraber Anadolu’dan o inandığı insanlar ile beraber ‘Kurtuluş Savaşı’nı başlatarak, ülkemizi söylediği gibi çok kısa bir süre içerisinde müassır medeniyetler seviyesine çıkardı ve bizlere emanet etti. Düşünebiliyor musunuz dostlarım, sevgili Atatürkçüler, Cumhuriyet sevdalıları; 10 GÜNDE 500 KİLOMETRE YOLU, SAVAŞARAK, YÜRÜYEREK, düşmanı denize döken başka bir millet var mıdır? Soruyorum size. Var mı? Herkes duysun, bütün dünya duysun… Niye duysun biliyor musunuz? Bugün dostlarım, 96 yıl sonra aynı plan yine yapılıyor! Ülkemizin en güzel topraklarını, güney doğumuzu, bu emperyalist güçler kan akıtarak, bizleri kardeş savaşına sürükleyerek, büyük bir mücadele içerisinde yine almaya çalışıyorlar. Bizler çok kötü günler geçirdik. Ekonomik olarak da çok kötü günler geçirdik, siyasi anlamda da büyük boşluklara düştük. Ama işte bu meydanı dolduran, yüreği ATATÜRK ile, Cumhuriyet ile, yurt sevgisi ile dolan bu milyonların sayesinde büyük Türk milletinin sayesinde, ülkemizi BÖLDÜRMEDİK, BÖLDÜRMEYECEĞİZ! Soruyorum size, Atatürk’ün bize emanet ettiği ülke bölünür mü? (HAYIR) Haykırın herkes duysun…

Gençlerimiz ile, bu tecrübeli yüreklerle, BİZ ÜLKEMİZİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ. Dünya var oldukça, TÜRKİYE CUMHURİYETİ Devleti var olacaktır. ATATÜRK'ümüzün resmi, hiçbir yerden inmeyecektir. Kalplerimizden silemeyecekler. ASLA VE ASLA SİLEMEYECEKLER!

Sevgili Atatürkçüler, sevgili Cumhuriyet sevdalıları şunu söylemek istiyorum, ne olursa olsun düşman her zaman dışardan gelmez. İçeriden de gelir. İçeriden ve dışardan gelen tüm düşmanlara karşı, bize bu toprakları vatan yapmak için; genciyle yaşlısıyla, gövdelerini siper edip, oluk oluk kanlarını akıtan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, hepsine gelin buradan söz verelim. Onlar bizi duyarlar. Çünkü onlar burada, yüreklerimizde. Bağırın, bağıralım… Bütün dünya duysun bunu. Biz kanımızın son damlasına kadar bu ülkeyi böldürmeyeceğiz. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal ATATÜRK!” ifadelerini kullandı.

Ardından gerçekleşen konser ile halkı coşturan Yunus Ali ve arkadaşlarının grubu, tüm Didim halkına unutulmaz bir gece yaşattı.