29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DİDİM’DE BÜYÜK BİR COŞKU İLE KUTLANDI.

Cumhuriyetimizin ilanının 96. Yılı Didim’de büyük bir coşku ile kutlandı. Kutlamalar Didim Belediyesi çeşitli organizasyonları ile gerçekleşti.
Kutlamalar kapsamından, Didim Belediyesi tarafından düzenlenen Hamza Saykan’ın eserlerinin sergilendiği Geldikleri Gibi Giderler Yağlı boya resim sergisinin açılışı gerçekleşti. Didim Belediyesi Altınkum ek hizmet binasında düzenlenen, serginin açılışına Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci, E. Öznur Gündoğdu, Belediye Meclis üyeleri, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç ve Didimli vatandaşlar katıldı. Coşku ile açılan yağlı boya sergisini, Belediye Başkanı A.Deniz Atabay ve Hamza Saylan birlikte gezdiler.

29 EKİM MARŞLARLA KUTLANDI.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Didim Belediyesi tarafından yeni bir uygulama başlatıldı. Gün boyunca belirli aralıklarla, ilçemizin çeşitli yerlerinde bulunan anonslardan, İzmir Marşı ve Onuncu yıl marşı çalındı.  Beğeni ile karşılanan uygulama, Didimlilerin takdirini toplandı.
Cumhuriyet Bayramı etkinleri tüm gün devam etti. Didim Belediyesi önünde başlayan Fener Alayına on binlerce vatandaş katıldı. Coşkulu kalabalık marşlar eşliğinde Belediye önünden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
Cumhuriyet Meydanında konuşma yapan Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geldikleri gibi giderler dediğinin 96. Yılı, Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz diyen bir çift mavi göz ışığında Cumhuriyet’in eşitlikçi adil birleştirici ve laik düzeni altında yaşadığımız 96.yıl kutlu olsun. Kutlu olsun Türkiye’me, Kutlu olsun bütün Cihana. Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir, diyen Yüce Atatürk’ümüzü bu toprakları bizlere vatan yapmak için çekinmeden toprağa düşen şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Tarihten ders almasını bilmeliyiz bilmeyenler geldikleri gibi giderler, Yaşasın Cumhuriyet Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından düzenlenen Necati ve Saykolar ile Cumhuriyetin 96.yılını büyük bir coşku ile kutlandı.