DİDİM YÖRESEL DERNEKLER FESTİVALİ BAŞLADI

Didim Yöresel Dernekler Festivali başladı

Didim Belediyesi tarafından düzenlenen Yöresel Etkinlikler Festivalinin ilk etkinliği olarak Didim Erzincanlılar Derneği öncülüğünde 1. Erzincan Tanıtım Günleri başladı.

Didim Kaymakamlığı ve Didim Belediyesinin katkılarıyla ile Didim Erzincanlılar Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek "1. Erzincan Tanıtım günleri" festivali başladı. Kent meydanında gerçekleştirilecek olan festivalin açılışına etkinliğine Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Dernek Başkanı Şevket Karakoç, Oda başkanları ile vatandaşlar katıldı.
     Festival kapsamında Didim Erzincanlılar Derneği önünden Cumhuriyet meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından, Kent Meydanında gerçekleşen açılışın kurdelesi İlçe protokolünce kesildi.

Festivalin açılışı konuşmasını yapan Didim Erzincanlılar Derneği başkanı Şevket Karakoç, 1 yıllık bir dernek olduklarını belirterek "Birlik beraberlik ve dayanışma etkinliğimiz devam ediyoruz. Bu etkinlik gurbette, memleketten özlem giderme ve Erzincan'ın kültürel ve özelliklerinin bilinmesini sağlamak adına, Pazar gününe kadar etkinliklerimiz devam edecektir dedi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise seçim dönemindeki vaatlerin birisini hayata geçirdiklerini belirterek "Bir şeyler yapmak güzel ama paydaşlarınız çok önemli. Halka mal olacak organizasyonlar her zaman için risk taşır. Seçeceğiniz paydaşları iyi seçmeniz lazım. Bu Yöresel dernekler festivali bizim vaatlerimizden birisiydi; bunlar yalnız olacak işler değil. Paydaşların hevesli olması lazım, Bu noktada Erzincanlılar dernek başkanımızın talebi geldi ve bizde buyurun başlayalım dedik. İfadelerini kullandı.

Didim'in küçük bir Türkiye olduğunu kaydeden Atabay "Didim'de 81 İl'den insanlarımız var. Bende 30 sene evvel buraya yerleşen ve artık Didimli olan birisiyim. Bu festivalde istedik ki 100'ün üzerinde dernek var. O yörelerin, yöresel derneklerin kültürünü, sanatçılarını, yemekleri ve üretilen ürünlerini burada yaşayıp anlatsınlar. Biz burada tüm bölgelerden gelenleri bir arada tutarak ben Didimliyim demesini ve sahip çıkmasını istiyoruz. İl içerisindeki tüm değerleri ulusal anlamdaki değerleri görmek ve tanımak istiyoruz. Bugün burada Erzincan'ı tüm kültürüyle tanıyacağız. Kendi öz değerleriyle burada olsunlar; açılan stantlarda ise o yörenin dışında hiçbir ürün ve materyal bulunmasın. Festivale azimli bir dernekle başladık daha güzel olacak. "dedi.

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise "Eskiden beri arzuladığımız şeyi başardık. Erzincanlılarla başladık, Didim her zaman söylediğimiz gibi bir turizm şehri ama bunu yapacak olan ilçemizde yaşayan insanlarımız. Bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Belediyemiz ilk olarak bir vegan festivali yaptı. Tüm Türkiye'ye örnek oldu. Bu Yöresel Dernekler Festivali başladı. Bunu diğer dernekler katkı sunarsa gastronomiye örnek olabilirsiniz. Hem şehri derneklerine bu noktada büyük görevler düşüyor. Bu festival Erzincanlılarla başladı darısı diğer derneklerimize. dedi emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yöresel Dernekler Festivali, Erzincan tanıtım günleri Cumhuriyet Kent Meydanında gerçekleştirilen, halk oyunları ve danslar, Erzincan Yöresine ait lezzetler ve çeşitli etkinliklerle devam etti.