DİDİM JAKARANDA İLE RENKLENİYOR

Didim Belediye Başkanı A. Deniz ATABAY, kente görsel güzellik katmak adına çalışmalar yapmaya devam ediyor. 2,5 yıllık çalışmaların ardından, Cumhuriyet Caddesinden başlayarak ana cadde ve bulvarlara Jakaranda ağacı dikmeye başlanıldı. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci, Zeynel Şener, E. Öznur Gündoğdu, Belediye Meclis üyeleri, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, CHP ilçe yöneticileri ve vatandaşların katılımı ile tropikal Jakaranda ağacı ilk olarak Cumhuriyet Caddesine dikildi Belediye tarafından 300 adet alınan, ilçenin cadde ve bulvarlarına dikimi gerçekleştirilecek olan tropikal Jakaranda ağaçları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Aydın’da ilk kez bu ağacın dikimini biz yapacağız, bu konuyla ilgili olarak yaklaşık 2,5 yıllık bir çalışma gerçekleştirdik. Bizzat bu konuyla kendim ilgilendim. Yaptığımız araştırmalar neticesinde tropikal bir ağaç türü olan ve yetişme koşulu anlamında da ilçemizde yetişebilecek olan Jakaranda ağacında karar kıldık. Mor renkte çiçek açan bu ağaçlar yılın 6 ayı çiçek olarak, 6 ayda yeşil olarak kalan bir yapıya sahip. Ayrıca bu ağacın kendi seramızda da üretimini gerçekleştireceğiz” dedi Peyzaj anlamında kentin en işlek cadde ve bulvarlarına dikerek Didim’i özgü bir peyzaj çalışması gerçekleştirmek istediklerini belirten Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Didim’in simgesel ağacı haline getirmek istiyoruz. Turizm kenti olan ilçemizde, gelen misafirlerimiz bu ağaçların altında çektiği fotoğraflarla da kentin tanıtımına katkı sunacak.” şeklinde konuştu.