Sokak Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi
Sokak Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi
Didim Belediyesi Garaj Amirliği içerisinde 2004 yılında açılan merkezimizin amacı çevre sağlığını korumak,sokak hayvanlarının sayı, sağlık, kayıt ve üremelerini kontrol altına almak, hayvan sevgisi bilincini oluşturmak ve sahipsiz hayvanların ücretsiz olarak sahiplendirilmesini sağlamak.
Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ikisi Veteriner olmak üzere toplam sekiz kişi görev yapmaktadır. Dış saha toplama ekibimiz 5199 sayılı Hayvan Koruma Kanununa uygun olarak sahipsiz ve güçten düşmüş köpekleri toplamakta, şikayetleri değerlendirilmede ve acil müdahalelerde görev almaktadır. Barınağımız 28 adet kapalı alanda ve 8 adet açık alanda Padoklarımızdan oluşmaktadır. Kapalı kafeslerde 1 adet maksimum 2 adet köpek (köpeklerin büyüklüklerine göre) bakılmaktadır. Her kafesin zemin ve duvarları yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir malzeme ile kaplanmıştır. Zeminle direkt teması kesmek için yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir ahşap yuvalar kullanılmaktadır. Boxlar; yavru boxları , hasta hayvan boxları, müşahede boxları olarak kullanım amaçlarına göre ayrılmıştır. Barınağımızdaki konuklarımızın beslenmesi tamamen kuru mama ve otellerden, restoranlardan ve fırınlardan günlük taze toplanan ev yemekleri ile sağlanmaktadır. Barınağımızda yıllık yaklaşık 8.500 kg kuru mama tüketilmektedir.
İlçemiz sınırlar dahilinde toplama ekiplerimizin topladığı sahipsiz köpekler önce müşahede bölümüne alınmaktadır. İlk muayeneleri yapıldıktan sonra kafeslere alınmaktadır. Dişi ve erkek köpekler geldikten kısa bir süre sonra kısırlaştırılarak ve kuduz aşısı yapılarak iyileşme dönemi bittikten sonra yaşadıkları ortama geri bırakılırlar veya sahiplendirilirler. Kısırlaştırılan her köpek mikroçip veya kayıtlı küpe takılarak söz konusu köpek ile ilgili bilgiler kayıt altına alınır ve bu veri tabanı üzerinden takip ve kontrol çalışması yapılır. Kısırlaştırma amacımız kontrolsüz üremenin önüne geçerek köpek sayısını azaltmak ve hayvanlara daha iyi yaşam alanı oluşturabilmektir.
“Sağlıklı Toplum ve Sağlıklı Çevre” hedefimize ulaşmak için insana, çevreye ve sokak hayvanlarına duyarlı bir biçimde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayabilmek üzere, mevcut yöntem ve uygulamalarla hizmet veriyoruz. Yasalarla bize verilmiş olan yetkiler çerçevesinde sokak hayvanlarından insanlara geçebilecek hastalıklarının önlenmesi amacıyla sokak hayvanlarının rehabilitasyonunu sağlıyoruz.
Ayrıca köpekleri sahiplendirerek onların birer yuva sahibi olmaları ve hayvan sahibi olmak isteyen bireylerde satın alma değil barınaktan sahiplenme bilincini oluşturarak sahipsiz sokak hayvanları sorununu vatandaşlarla birlikte çözüme ulaştırmak başlıca hedeflerimiz arasındadır.
İrtibat Numarası : 0 (530) 693 79 33
Mesai saatleri dışında 153'ü arayabilirsiniz.